Inspiration

Röda rosor på ett nytt sätt!

27 oktober, 2014

Jag fick ett mail från en tjej som heter Josefin där hon berättade att hon och hennes fästman hade lite svårt att komma överens om färger och blommor till deras bröllop i maj. Han vill ha klassiska röda rosor och Josefin kan kanske tänka sig rött men inte röda rosor. Jag förstår problemet. Många vill ju bara ha det där klassiska för att det ska kännas som ett bröllop på riktigt medan en del, som Josefin (kan jag tänka mig) vill ha något som känns mer eget!

Jag tog i vilket fall på mig utmaningen att hitta någon slags kompromiss! Den senaste tiden har jag nämligen sett lite bilder på röda bröllopsteman som till och med gjort mig lite knäsvag! Och då är jag annars inte mycket för rött, inte ens till jul. Så här kommer en moodboard och lite tankar till er Josefin!

Röda rosor liten

Jag tror knepet med röda rosor är att busa till det och blanda upp med andra blommor! Det fåra vara lite vilt och operfekt, det är ju egentligen en helt fantastiskt vacker blomma, den känns bara lite ”gjord” i kombination med murggröna och brudslöja. Men tillsammans med klassiska maj-blommor som pioner, ranunkler och annat kan det bli riktigt vackert! Väljer ni sådana blommor (kanske till och med tulpaner!) tror jag dessutom ni lyckas få en vårig känsla, även om rött kanske inte är den vanligaste vårfärgen.

Kommentera

Tissel och tassel

2 oktober, 2014

Jag vet att det är väldigt tyst här för tillfället. Det beror på att jag har ett litet projekt på g som ni ska få ta del av så småningom. Så länge delar jag med mig av ett moodboard. Kan inte riktigt avslöja vad det är till men kanske kan det ge er någon slags inspiration!

Mood

Kommentera

Duka med frukt och grönt

7 september, 2014

Blommor i all ära men så här i skördetider, när det fortfarande finns så mycket fina frukter och grönsaker i affärerna kan jag bli sugen på att duka med just det! Titta bara, visst är det vackert med mat?

ce7844063eb51a17b64373ae65bbfece
Once Wed | Fotograf: Heather Payne Photography

063065cdeb249d53752b06195d248c84
Austin Gros

vegetable-wedding-centerpiece-and-reception-table

wedding-vegetable-centerpiece-organic
Once Wed | Fotograf: Tac Petaja | Styling: Joy Thigpen

1410ef7dc9f14db271b4da49206edadd
Herriott Grace | Fotograf: Michael Graydon

8e49c03fe542aa60c7f8cb7d807f32eb
Kara Rosenlund

Rosenlund3
Kara Rosenlund

Kommentera

Med inspiration från skogen

3 oktober, 2013

Skog

 

Bildkällor

Kommentera

Bröllopskoordinator Maria Ahlin svarar på era frågor!

24 september, 2013

För ett tag sedan bad jag er ställa en massa bra frågor till Maria Ahlin som är anställd som bröllopskoordinator på Vidbynäs Gård utanför Stockholm. Nu kommer hennes svar och ett gäng fina bilder från gården hon jobbar på. Jag var själv där och hälsade på i våras och kan intyga att allt håller väldigt bra standard. Vackra omgivningar och lokaler och maten var top notch!

Och missa för allt i världen inte Marias egen bröllopsblogg Vintage Honeymoon!

Bilderna är tagna av fantastiska Alicia Swedenborg

_MG_2227

 

_MG_1580

1. Varför ska man anlita en bröllopskoordinator?

För att få mer tid till varandra och för att slippa oroa sig, en koordinator ska sitta inne på svaren till allt du undrar över.

_MG_1799

 

_MG_2004

2. Vad är vanligt att man glömmer att tänka på/ta hänsyn till inför sin bröllopsdag?

Ofta oroar många sig för vad andra ska tycka, vilket är naturligt när man är ansvarig för många människors upplevelse. Trots det råder jag dig att släppa de tankarna för det är gästens skyldighet att bjuda till enligt alla vett & etikett regler. Personlighet, äkthet och riktiga känslor slår alla dyra champagnetorn. Bonus om du har råd med båda!

Sen ska man tänka på alla de som inte dricker alkohol, den nyktre minns festen bäst så låt den få dricka minst lika goda alternativ till alla rätterna.

_MG_2063

 

_MG_2126

3. Vad kan man förvänta sig att en bröllopskoordinator normalt kostar?

Om man vill ha en koordinator som hjälper till med allt från lokalletande till att den är med på plats kostar det från 20.000:- Om man hyr festvåningar ingår ibland ett visst antal timmar i priset men kolla exakt hur mycket, det är stor skillnad på vad du får ut på 2 och 6 timmar.

_MG_2175

 

_MG_2555

4. Vad är viktigast att tänka på när det gäller dekoration av middagsborden?

Tänk på att inte ha för höga dekorationer som stör i ögonhöjd, att färska blomblad kan se sunkiga ut efter några timmar (be florist om hjälp) och att det oftast ska få plats många glas på liten yta, provduka innan du köper dekor. Tänk även på att ha bra ventilation om du vill ha mycket levande ljus, annars blir det en svettig middag av helt fel anläggningar.

_MG_2760

 

_MG_8941

5. Kan man som brudgum ha kostym (vigsel kl 15) eller ses det som för simpelt?

Personligen tycker jag det är helt OK, för att du ska vara så bekväm som möjligt hela dagen. Att vett & etikett regler oftast rekommenderar smoking och frack efter kl. 15 kan man ta med en nypa salt, vi går mot modernare tider. Du ska vara du. Är du däremot gäst är det respektlöst att bryta mot önskad klädkod.

_MG_8784_2

 

_MG_2895

6. Vad kan man använda för att dekorera middagssalen, som inte är väldigt dyrt att fixa?

Olika typ av slingerväxter som kaprifol och jasmin blir väldigt fint kring stolpar och stolsryggar, skaffa bara små vattenbehållare som du gömmer smidigt (prata med din florist). Sen är allt i papper oftast väldigt billigt att tillverka och det finns många guider på youtube på girlanger, pappersblommor och pom poms. Sen tycker jag det är superläckert med att använda blommande kvistar att hänga i taket för de dukade borden eller i stora krukor utspridda i lokalen. Även växtväv kan göra underverk istället för dyr drapering.

_MG_8424

7. Har du några tips på hur man kan underhålla gästerna under fotograferingen (den äger rum mellan vigseln och middagen, 1.5-2 timmar)?

Det är alltid kul att överraska gästerna så att det blir mer avslappnad stämning inför minglet. Kanske sätta igång en film där ni önskar välkomna och uppmanar till charader? Eller varför inte ha en champagneprovning eller en stor smaklek som tilltugg till fördrinken?

_MG_8693

8. Vår middagslokal har väldigt högt i tak, säkert 10 meter. Finns det några smarta sätt att få lokalen att kännas mindre/mysigare/inte så mycket som en katedral? Risken är att det känns fjuttigt att allting upp till 2m är dekorerat men resten är tomt.

Drapera slöjor från taket i olika höjder, då tar du bort katedralkänslan men behåller ändå rymden som säkerligen är en del av charmen av lokalen. Har du budget skulle jag även belysa draperingarna för att ge ännu mer dimensioner, både med tunna ljusslingor och från marken, däremot skulle jag akta mig för större slingor då de är tunga och ofta blir varma.

_MG_9104

9. Vad bör jag ha i åtankarna inför planeringen av ett utomhus bröllop? vill så gärna att både vigsel och bröllopsfest ska ske i naturen (men såklart är ju inte ekonomin för detta oändlig) har du några tips och råd?

Jag skulle försöka hitta en plats med ett naturligt skydd mot regn, vind och stekande sol. Kanske vid ett berg eller i en skog där du kan spänna upp tältduk mellan träden. Om du inte vill ha det så vilt så finns folkparker, paviljonger och dansbanor till förfogan för en billig peng. Sen skulle jag tänka på att ha massa is, några stora extra paraplyer och back-up sladdar för krånglande el.

_MG_2300

 

_MG_2395

10. Om jag hittar en fin placering, hur går jag tillväga för att få svar på vem som äger marken?

Fråga närmaste hus, de har alltid den bästa kollen. Annars ringa kommunen, en bonde eller till och med ringa 118 118, på riktigt har vissa svar därifrån räddat många kluriga situationer.

_MG_2665

Maria Ahlin – bröllopskoordinator på www.weddingatvidbynas.se

4 kommentarer

Ett bröllop att spana in

27 augusti, 2013

Vill bara kort tipsa om ett fint bröllop att spana in på Style me Pretty. Här är några godbitar.

Tält

 

Så fina dekorationer på honörstolarna!

Brudpar

 

Lite väl stor bukett kan jag tycka men jag har en känsla av att vi går mot större och vildare buketter. Vilket jag i och för sig välkomnar med öppna armar!

4

 

En fin plats för gästboken.

Fler bilder hittar du här.

3 kommentarer

Löften

8 maj, 2013

8ee8e2238c344e25f4099e4eb1bec308

 

Har tyvärr ingen bildkälla men visst är det vackra löften.

2 kommentarer

Minimalistiskt lantligt

29 april, 2013

Här är en moodboard jag knåpade ihop för den som vill ha ett lantligt men stilrent bröllop. Det här är lätt att få till snyggt. Tänk vit grund men våga lek med lite olika färger på blommor. Kanske i små, unika glasvaser tillsammans med vita blockljus. Enkelt men med lantliga detaljer!

Minimalistigt lantligt

Kommentera

Att gifta sig i ett växthus

7 april, 2013

Växthus

 

Bildkällor

Hej vänner!

Praktiken är slut och jag har haft det SÅ bra hos Elin på Big Day. Om ni letar efter en bröllopskoordinator så är hon verkligen den bästa. Det är jag övertygad om.

Hur som helst är jag tillbaka i Växjö och har satt igång med mitt ex-jobb tillsammans med klasskompisen och vännen Ida. Det är kanske inte så otippat att det hela handlar om bröllop? Moodboarden ovan är en del av arbetet där vi tar fram ett förslag på ett bohemiskt bröllop i ett växthus. Det känns för övrigt som att jag inte gör annat än moodboardar nu för tiden. Men så är det ju också det bästa jag vet.

Kommentera

Parisisk elegans

20 februari, 2013

Jag har börjat drömma om en tripp till Paris. Eller vadå börjat? Jag längtar alltid dit men i vår ska det hända! Så inspirerad av det gjorde jag en liten moodboard. Stilrent, parisiskt med kalla toner.

Moodboard Paris, Sweet Inspiration

Bildkällor 1 2 3

 

Kommentera