Monthly Archives: mars 2012

Blomster

30 mars, 2012

Några buketter som har figurerat på internet de senaste veckorna. Bered dig på andnöd för detta är vackert vänner!

Bilder: 1 2 3 4

Vilt och vackert som det ska vara, tycker jag! Hur ser din drömbukett ut? Vilka blommor skulle vara med och vilka färger?

Kommentera

The dress of my dreams

28 mars, 2012

Om jag personligen skulle välja en bröllopsklänning idag skulle den se ut så här. Det är Jason Wu som har designat den, med andra ord ett ganska mastigt pris men man kanske kan sy upp något liknande? Jag älskar kombinationen av slappt och skräddarsytt!

De två sista bilderna kommer från 100 Layers of Cake. Bröllopsbloggtips!

Kommentera

En vacker dag

20 mars, 2012

En favorit bland bröllopsbloggarna är den franska Un Beau Jour (En vacker dag). Tyvärr förstår jag ju inte ens hälften av det som står, trots tre år av franskastudier på gymnasiet. Men bilderna är fina att titta på. Idag var det speciellt ett litet bröllop jag tyckte mycket om.

Det är något med färgerna som ger mig lite ”Fyra Bröllop och en Begravning”-feeling. På ett bra sätt!

Fler bilder hittar du här!

3 kommentarer

Söta sugrör

16 mars, 2012

Fina sugrör kan verkligen göra susen! Och nu har Leila börjat sälja randiga och prickiga i sin General Store. Äntligen en svensk återförsäljare!

Foto 1 2 3 4

Kommentera

Bröllopsbilder som sticker ut

14 mars, 2012

Nu och då ser man bröllopsbilder som sticker ut från mängden. Inte så ofta faktiskt när man bläddrar igenom flera hundra i veckan som en nörd som jag. Men plötsligt finns det en där. Ofta är de lite speciella, konstnärliga och kreativa. Vad vill jag säga med detta? Jo, bröllopsbilder behöver inte vara klassiskt skimrande i obekväma poser. De kan även se ut så här!

Källa

Jonas Peterson

Ruffled

Ruffled

For You Love Me

Kommentera

Blomsterbollar!

12 mars, 2012

Det finns mycket kreativt man kan göra med blommor. Hänga dem som bollar i luften till exempel!

Bilder härifrån.

Kommentera

Andreas & Hanna

9 mars, 2012

Sommaren 2010 hade jag äran att få medverka i ett fantastiskt litet bröllop. Det var Hanna och Andreas som gifte sig och de ville att Lukas och jag skulle spela och sjunga på vigseln. Naturligtvis ville vi det, särskilt med tanke på att vi själva kunde valt ut låtarna. Här är en spotify-länk med musiken. Åter igen är det min duktiga vän Karin som har fotat det hela. Jag tycker hon gjorde ett utmärkt jobb, det var det första bröllopet hon hade fotat och jag anar att det inte är så lätt!

Som rekvisita användes bland annat en gammal kamera och några origami-fåglar jag hade vikt. Pappersfåglar var för övrigt ett återkommande tema, de fanns med på allt från programmet i kyrkan till dukningen. Tummen upp för en röd tråd!

Bröllopsfesten och fotograferingen hölls på Åmund Vin- och Fruktgård strax utanför Kalmar. Location location location som de brukar säga. Så viktigt med rätt miljö för att skapa stämning.

Hannas lillasyster var tärna (seriöst vi måste komma på ett bättre ord för det på svenska) och Andreas lillebror Fredrik var best man!

Vigseln hölls i en jättesöt, jätteliten kyrka!

Dags för middag! Till festen var ca 50 gäster bjudna vilket gav en väldigt familjär och intim känsla. Det hade dukats med vilda blommor, så vackert! Mer komplicerat än så behöver det faktiskt inte vara.

Festen hölls som sagt på en vingård i en växthusliknande utbyggnad.

Close up på brudbuketten!

När mörkret föll drog jazz-trion igång och gästerna dansade.

Och det var Andreas och Hannas fina dag.

Lärdomar:

  • det går att ta fina bröllopsbilder trots regn
  • underskatta inte ett litet bröllop där man kan lägga lite mer pengar på varje gäst
  • välj musik som har en personlig betydelse för er
  • hitta RÄTT lokaler
  • använd fantasin när det kommer till dukning och dekoration.

 

Kommentera

Att sätta på önskelistan

7 mars, 2012

Som porslinsälskare måste jag bara tipsa om dessa fantastiska koppar. För är det någon gång det är läge att önska sig något lite lyxigare så är det väl när man gifter sig?

Det är Anna Kraitz som har skapat dem för Design House Stockholm. Tänk att få duka upp med dessa om morgonen i ert gemensamma hem som äkta makar!

 

Kommentera

Calendar Girl

6 mars, 2012

Å, tänk om alla bröllopstidningar såg ut så här! Ur The Washingtonian Bride & Groom.


Amazing! Och fantastisk grafisk design med.

Se bilderna i full storlek här.

Kommentera

Inspiration från röda mattan

4 mars, 2012

För en vecka sedan var det Oscarsgala. Lukas och jag hade i ett ambitiöst ögonblick en idé att låta detta bli en Oscarsvecka och titta på en nominerad film varje kväll. Men sedan kom livet emellan så det blev ingenting med det. Däremot har jag spanat in alla vackra galaklänningar. För gala betyder bröllopsinspiration! Här är mina fyra favoriter.

Berenice Bejo i Elie Saab

Milla Jovovich också i Elie Saab

Octavia Spencer i Tadashi Shoji

Rooney Mara i Givenchy Haute Couture (hon som spelar Lisbeth Salander i The girl wit the dragon tattoo, den enda film vi faktiskt såg)

Bilderna kommer härifrån.

Kommentera