Så hittar du drömlägenheten i Hammarby Sjöstad

Är du en av många som drömmer om att hitta lägenhet i Hammarby Sjöstad? Det är ju en otrolig konkurrens bland alla lägenheter i dagsläget och att stå i ett kösystem kan kännas som en oändlighet och helt omöjligt för den som inte stått i kö i väldigt många år. Konkurrensen är lika stor oavsett i Stockholm man vill bo, men Hammarby Sjöstad verkar vara extra populärt med sitt läge och stora utbud av både caféer, restauranger och butiker. Det tar heller inte lång tid att ta sig till slussen och city genom buss eller cykelbana.

Andra metoder än ett oändligt kösystem

Men hur gör man då om man vill flytta till Hammarby Sjöstad? Mitt tips är att registrera sig på en prenumerationstjänst som håller bevakning på lediga lägenheter åt dig, där du får en notis direkt när något ledigt har publicerats som stämmer överens med dina önskemål och kriterier. Dessa sajter har nämligen bevakning på alla de fastigheter som inte använder sig utav ett oändligt kösystem, utan istället använder sig av andra metoder för att ta fram nästa hyresgäst.

Först till kvarn eller slumpmässig lottning, betydligt mer effektivt än ett kösystem

Hur detta är möjligt kanske du undrar över nu. Det fungerar nämligen så att det finns flertalet fastighetsägare och hyresvärdar som istället använder sig av andra metoder som exempelvis att vara först till kvarn med sin intresseanmälan eller välja en slumpmässig person av alla som intresseanmält lägenheten. Smart, va? Jag skulle vilja säga att detta är betydligt mer effektivt i jakten på en lägenhet istället för att ställa sig i kö. Jag rekommenderar verkligen att signa upp sig på en sådan prenumerationstjänst idag om man vill öka chanserna till att hitta en lägenhet i Hammarby Sjöstad. Lycka till med letandet!