Sushikurs – rolig företagsaktivitet

      Kommentarer inaktiverade för Sushikurs – rolig företagsaktivitet

Har du någonsin hört talas om sushikurs som rolig företagsaktivitet? Det hade inte jag förrän företaget jag arbetar på anordnade en sushikurs just som en rolig aktivitet för oss anställda. De flesta uppskattade denna sushikurs men det är klart att det var mest omtyckt av oss som faktiskt älskar att äta sushi också. Denna sushikurs föll ganska väl ut då den större delen av oss anställda gillar att äta sushi. Vi brukar ha sushi-fredag en gång i månaden, oftast samma vecka som lönen infaller, då kostar vi på oss att äta sushi på den godaste asiatiska restaurangen i Borås som även erbjuder annan mat på buffé. Då kan fler av oss på jobbet ansluta till den gemensamma lunchen.

Sjukt kul med sushikurs!

Tänk att lite vinäger-smaksatt ris kan vara så otroligt gott, och så lite ”rå” fisk eller annat gott på. Min favorit är absolut lax och räka, inget fancy-pancy för min del tack. Jag gillar det enkla när det gäller det mesta och så också sushi. På den sushikurs som vi fick gå på genom företaget fick vi lära oss vad man kan smaksätta sin sushi med, det vill säga vad kan man ha på sitt ris eller i sitt risknyte.

Avancerad sushikurs

Efter att vi hade fått gå den här sushikursen genom företagsaktiviteten så blev jag väldigt intresserad av att lära mig mer om hur man gör sushi. Inte bara en rå laxbit på en hög med ris. Jag har anmält mig till en längre och mer avancerad sushikurs genom Medborgarskolan där man även får lära sig traditionerna bakom sushi och även allt som behövs för att kunna göra äkta sushi. Det finns ju så många olika typer av japansk sushi som man bör kunna laga och känna till och det är just denna fördjupning jag vill lära mig.