Ny synundersökning hos min optiker

      Kommentarer inaktiverade för Ny synundersökning hos min optiker

Var det längesedan du gjorde en synundersökning? Så var det för mig. Jag bokade därför en koll hos min optiker i Göteborg, när jag väl kom dit insåg jag att det gått väldigt lång tid sedan jag var där senast, kanske fem år. Jag själv har inte märkt av några förändringar i min syn, men när min optiker gjorde synundersökningen visade det sig att jag behöver justera glaset i mina glasögon lite grann. Själva förändringen påverkar inte min syn särskilt mycket till det sämre, men det är viktigt att ha rätt styrka i glasögonen så ögonen inte behöver anstränga sig lika mycket. Efter mitt besök googlade jag på hur ofta man borde göra ny synundersökning. Det jag kunde läsa mig till är att den allmänna rekommendationen verkar ligga på ungefär vartannat, vart tredje år. För att inte det ska gå lika lång tid tills mitt nästa besök har jag numera lagt in det som en återkommande påminnelse i min kalender.

Kanske borde jag testa linser?

När jag var hos min optiker i Göteborg pratade vi även om att jag kanske borde testa linser. Just linser är ingenting jag provat innan och jag trivs bra i glasögon. Men vi pratade om att jag kanske inte behöver använda linserna hela tiden, men som ett alternativ att kunna ha när det är opraktiskt att ha glasögon. Till exempel när jag är ute i skogen och plockar svamp, det blir lite irriterande när det regnar och glasögonen immar igen hela tiden eller att en gren råkar komma åt dem. Jag fick också reda på att jag kan beställa nya linser online, vilket kändes smidigt. Det är inte alltid man har möjligheten att ringa under kontorstid. Att beställa linserna online och sedan plocka upp dem på vägen hem från jobbet hos optikern känns faktiskt som en riktigt smidig lösning.