Enstegstätade och tvåstegstätade fasader – en lukrativ bransch

      Kommentarer inaktiverade för Enstegstätade och tvåstegstätade fasader – en lukrativ bransch

Råkade springa på en artikel som handlade om Sveriges största försäkringsärende genom tiderna – 10 miljarder kronor. Kostnader som enbart är för att åtgärda drabbade villor och radhus som fått sina enstegstätade fasader byggda på fel sätt. Siffrorna är lite osäkra av olika anledningar men Svensk byggtjänsts beräkningar anger att minst 20 000 villor och radhus är drabbade.

Anledningen till att man byggde s.k enstegstätade fasader var att det var billigare att bygga fasader utan luftspalt. Att bygga tvåstegstätade fasader skulle kosta över 100 000 kr mer för byggbolagen. Nu med facit i hand, kan byggbolagen åka på ett ersättningskrav på både att få åtgärda fuktskadorna samt att göra om alla fasader, vilket skulle landa på en nota om cirka 500 000 kr.

”Den enes bröd är den andres död” heter ett känt ordspråk. Det finns ett antal företag som tack vare detta rider på en riktig framgångsvåg. Ett sådant exempel på företag som både är seriösa, snabba och duktiga är Fasadputs Kakel och Klinker i Varberg. De har märkt en markant uppgång i ingående order på fasadrenoveringar på fasader och hjälper både privatpersoner och företag med framförallt att putsa fasader och göra dem tvåstegstätade. Märket de använder sig av är optivent och är av erkänt högkvalitativt material.

Så att det kommer att poppa upp flertalet företag med fasadputsning och fasadrenovering som specialitet inom en snar framtid är en riktig lågoddsare. Sen blir ju fasaderna bli snygga också och öka värdet på huset eller fastigheten vid kommande försäljningar också.