UGL Utbildning eller UGL kurs för lagkaptener, finns det?

      Kommentarer inaktiverade för UGL Utbildning eller UGL kurs för lagkaptener, finns det?

Har idrottat under i stort sett hela mitt dryga 40-åriga liv och har lärt mig att umgås i grupp och känna på hur det är att leda en grupp och att bli ledd av en tränare, coach eller lagkapten. Det jag kan konstatera är att oavsett hur duktig någon är som fotbollsspelare och kanske bäst i laget så är det långt ifrån säkert att denna någon blir lagkapten. Det krävs så mycket mer än talang och kunskap inom fotboll för att bli en ledare för en grupp.

Själv har jag aldrig varit absolut bäst (utan mestadels tillhört top 3 kan man säga) och heller aldrig gått någon ledarskapsutbildning eller grupputbildning genom åren. Dock har jag fått äran att vara lagkapten de sista 15 åren av min fotbollskarriär. Det beror främst på att jag har ledaregenskaper, drivs av rättvisa och alltid ger allt som en förebild och som en ledare bör göra. Varje år skedde det en sluten omröstning om vem alla aktiva seniorspelare tyckte skulle vara årets lagkapten och lotten föll på mig varje gång. Med en tillbakablick så är det hedersamt och något jag är ganska stolt över.

Hade man under sin karriär gått en sådan UGL utbildning eller UGL kurs så hade det högst troligt underlättat och förbättrat mitt ledarskap, men mig veterligen fanns det inga sådana ledarskapskurser på den tiden. Det var inget som annonserades ut i alla fall.